Categorieën
Nieuws

Lector Job van ’t Veer

Op donderdag 27 mei jl. werd ‘onze’ Job van ’t Veer officieel beëdigd als lector bij de NHL Stenden hogeschool in Leeuwarden. Er verscheen een mooi artikel op MedicalFacts.nl over Job, zijn lectoraat, mensgericht ontwerpen en…. het MEE lab!

“…Het belang om te ontwerpen vanuit de wensen en kenmerken van de gebruiker is iets wat veel gepredikt wordt, maar in de praktijk nog onvoldoende gebeurt.”

Fokko-Jan van der Ploeg van MEE Noord onderschrijft dit. Samen met Van ’t Veer zette hij recent het MEE lab op. Het lab zoekt naar oplossingen voor complexe vraagstukken door mensgericht te ontwerpen. Eén van de vraagstukken is hoe recidive verminderd kan worden onder ex-gedetineerden met een licht verstandelijke beperking. Van der Ploeg: “Het werkveld heeft simpelweg ontzettend veel behoefte aan mensgerichte innovatie. Te vaak heeft traditioneel onderzoek weinig duurzame en positieve resultaten opgeleverd. Job van ’t Veer is een autoriteit op het gebied van mensgericht ontwerponderzoek en weet met deskundigheid en enthousiasme ook anderen mee te nemen.”

Het volledige artikel lees je hier:

Beëdiging lector dr. Job van ’t Veer, lectoraat Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn | MedicalFacts.nl